Sportvrienden,

Na enkele weken rust even de stand van zaken, ik ben natuurlijk heel druk met mijn nieuwe bedrijf Bogaard Metaal BV en daarmee gaat het goed, druk met het afwerken van orders en dat gaat vaak niet in 8u per dag.

Gelukkig zit ik niet ver van huis dus kan de duiven elke dag even voorzien van eten en drinken in het weekend worden de hokken schoon gemaakt en krijgen de duiven een bad. De verzorging is minimaal en de duiven hebben rust en komen mooi door de rui, al is er veel verschil tussen de duiven die tot de laatste vlucht zijn mee geweest en die al eerder op rust zijn gezet.

De selectie is nog niet helemaal afgerond en er moeten er nog wel wat weg, maar ik heb daar dit jaar geen haast mee.

Ik weet niet veel van de jongen en die moeten me aanstaan en uit duiven komen die er nog zijn, wel wordt het in 2017 een uitdaging, mijn beste 3 duiven vertrekken naar het kweekhok, dus wordt het een nieuwe ploeg met veel jonge duiven die maar 6 keer in de mand zijn geweest in 2016, na 2017 wordt het ook de eerste selectie wat betreft de nieuwe lijnen, Comb v Wanrooij uit Geffen en G&S Verkerk, ik heb zelf meer resultaten met de G&S duiven, Ze krijgen nog 1 jaar de kans en waarvan ik na 3 jaar nog niets over heb deze gaan weg.

Ook het systeem ga ik wat aanpassen, het totaal weduwschap bevalt me goed ook alle duiven weg op vrijdag, maar na enkele weken wil ik er wat thuis gaan houden voor de doffers die het goed doen, Ik wil dan bekijken of ze het dan beter blijven doen, ze zijn nogal wisselvallig geworden sinds ik totaal weduwschap speel, voorheen met klassiek weduwschap had ik doffers met meer prijzen, dit kan natuurlijk ook met de kwaliteit te maken hebben, al verwacht ik dat zelf niet.
Dus plannen genoeg, zeker weer meedoen en het liefst op een beter niveau dan 2015-2016 door mijn werk heb ik er niet veel tijd aan kunnen besteden.
Ik heb me voorgenomen dat ik er zelf weer 100% voor ga in 2017 en dan na 2017 het hokbestand weer op peil brengen met duiven die vanaf jonge duif prestaties leveren.
Door het weinig spelen als jong is het een stuk wisselvalliger.

Het kweekhok is nog wat uitgebreid met duiven van de Comb Reedijk- Jongekrijg fijne duiven die Ik met de G&S Verkerk duiven ga koppelen, hoop in ieder geval op de goede weg te zijn met deze duiven, ze staan me heel goed aan.

Op bestuurlijk vlak ben ik niet heel actief meer maar dit heeft wel weer mijn interesse, het NPO is volgens mij heel goed bezig en helaas is het mogelijk dat we nu prima ideeën weer moeten parkeren omdat we kiesmannen hebben die de vooruitgang tegen houden, dit is een slechte zaak voor ons de nog wat jongere liefhebbers.

Ik wil graag nog jaren met duiven spelen, en niet als een bedrijf maar gewoon hobby, elke week 1 vlucht, en alleen de dagfond oud en de 400km vluchten voor de jongen mogen als 2e vlucht op de zaterdag.

Overnacht speel ik niet dus daar wil ik ook geen invloed op hebben, maar ik zie dat de deelname aan deze NPO vluchten al drastisch minder is en vroeger wist ik wie St-Vincent en Dax gewonnen hadden en had ik bewondering voor deze duiven en liefhebbers, nu het zoveel vluchten zijn kijk ik er niet eens meer na.

Ik hoop dat we door het plezier in de sport weer terug krijgen, we elkaar als liefhebbers met respect behandelen en niet alleen maar eigenbelang want zoals wij nu in Rijen worden behandeld en niet naar rayon 3 over mogen, terwijl we al 2 seizoenen inmanden in afd 3 Oosterhout omdat men in Breda en andere plaatsten van rayon 3 vinden dat Rijen te gunstig ligt, maar dat deze bestuurders ons vooral omdat wij de voorzitter van Brabant 2000 in ons dorp hebben wonen dwars liggen, ze willen zo laten zien dat ze heel veel kunnen tegenhouden, zo zitten ze ons allemaal dwars.
Maar dit is de grootste onzin, in Oosterhout hebben ze geen probleem met ons en willen ze dat we ook meedoen in afd 3 maar zoals het er nu naar uitziet wordt het nog 1 jaar meedoen in Rayon 4 en MFC de Langstraat.

Top duiven in vorm maken de uitslag een 1e prijs kan daarvan afhangen maar geen mooie uitslag.

Ik hoop dat iedereen naar Houten gaat komend weekend en eens luistert naar de ideeen van de NPO en ga in discussie maar wel onderbouwd en niet uit eigenbelang, we hebben nu eenmaal verschillende inzichten en voor iedereen moet het leuk blijven als we alleen specialiseren, worden de groepen en het aantal duiven erg klein, gezamenlijk kunnen we er iets van maken.

Gr Gert van den Bogaard