Over Gert

Beste sportvriend,
Welkom! Erg leuk dat je de tijd neemt om op mijn website te kijken en hopelijk geniet je net zo van de duiven als dat ik doe. Mijn naam is Gert van den Bogaard en van kinds af aan zit ik in de duivensport. Dit is me met de paplepel ingegoten door mijn vader met wie ik als jong manneke al mee op het hok ging en vele jaren tot 1996 heb samengespeeld.

In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een goedlopend metaalbedrijf, wat zeer arbeidsintensief is. De duivensport is voor mij dus echt ontspanning. Wekelijks kijk ik uit naar de vluchten in het weekend. Dit wil niet zeggen, dat het presteren van minder groot belang is. Integendeel, net als iedere andere liefhebber doe ook ik mijn stinkende best om vooraan op de uitslag te staan. Natuurlijk zijn de prestaties net als bij iedereen het ene jaar wat beter dan het andere, maar ik ben zeer tevreden met hoe het gaat.

Mijn favoriete spel is de dagfond en daarop behaalde ik al vele topklasseringen en teletekstvermeldingen met zowel de jonge als oude duiven. Hierop ben ik enorm trots. Zo behaalde ik:

  • 1e nationaal Blois 2008 met het Marckske
  • 2e nationaal Chateauroux 2010 met ‘t Voske
  • 1e afdeling 2 La Souterraine 2013 met La Sout
  • 6e afdeling 2 Argenton 2018 met Magic Star
  • 1e nationaal Chateauroux (2018) met Anita
  • 2e afdeling 2 Chateauroux 2 (2018)met Daphne
  • 10e Montlucon afd2 met d’n Limburger
  • 5e Nationaal La Souterraine 2019 met blauwe 264

  • 4e afdeling 2 Orleans 2019 met ’t Orleanske.

  • 1e Kampioen Vitesse aangewezen 2021 oud Afd 2 Brabant 2000

Duivensport is voor mij echter niet allen bezig zijn op het eigen duivenhok. Ik vind het ook erg belangrijk om op bestuurlijk vlak een bijdrage te leveren aan de sport, maar vooral geniet ik van het heerlijk praten over duiven of een hokbezoek bij een goede liefhebber met mijn goede duivenvrienden Wout Damen, John Stultjens en Rodger Wellens. Al jarenlang hebben we een goede vriendschap, bestrijden we elkaar op sportief vlak, maar genieten we voornamelijk van de goede onderlinge contacten en wisselen we onderling duiven uit van onze betere duiven om zo naar een nog hoger niveau te komen. Dat is voor mij echte duivensport.

Ik wens je erg veel leesplezier toe. Mocht je vragen hebben, dan kun je me die altijd stellen. Ik vind het erg leuk als je een reactie plaatst.
Veel succes en boven alles geniet van onze mooie hobby

Gert van den Bogaard

Naar alle topduiven
Neem contact met mij op

Columnist bij duivenvaria.nl,
Gert van den Bogaard

Gert is lid van de OBVP

StamOpbouw

Gert van den Bogaard

In de vele jaren dat ik nu duiven heb, heb ik geprobeerd een mooi hok met duiven te vormen. Mooi heeft voor mij een dubbele betekenis. Ten eerste mooi in de hand en op het oog. Een prachtige lichtkras, een mooie blauwe witpen waarvan je geniet als je die in de hand pakt en of ziet stralen in zijn bak. Ten tweede mooi in de zin van vroeg op de klep. Presteren dus. Ik vind het erg belangrijk dat dit samengaat.

Meer over de stamopbouw