Sportvrienden.

Issoudun.

Grand Prix vlucht vanuit Issoudun is weer achter de rug, het seizoen dendert door en de start met de jongen duiven staat voor de deur. Hier word het een aangepaste start want na 3 weken geleden voor het eerst een coli besmetting te hebben gehad bij de jongen garde, en de weersomstandigheden vooral voor de werkende onder ons een drama. Op zondag vluchten wil Ik niet dat de jongen nog vallen en door de week kan Ik het wel eens proberen, maar het weer was zo slecht dat Ik nog niet heb afgericht, zodra het weer het toestaat ga Ik beginnen en Ik haal het wel in mits het weer gaat verbeteren.

De afgelopen vlucht vanuit Issoudun laat zien dat duivensport nooit eerlijk kan verlopen, gelukkig voor de liefhebbers op de verste afstanden was het geen zware vlucht, de duiven hadden eerder een moeilijke vlucht, de doffers die hier de vlucht hebben afgewerkt, vlogen deze morgen al weer hun rondes en wilde de kooi al weer uit, iets dat na een zware vlucht niet zo is, Maar Ik had 16 duiven ingekorfd ze trainden allemaal goed en staan nog steeds lang in de lucht als Ik ze ’s avonds laat trainen, en er zit nog steeds snelheid op bij het trainen wel minder als begin van het seizoen, maar Ik ben tevreden het kan minder na al die weken duivenspel.

Ik had donderdag 10 duivinnen en 6 doffers ingekorfd, meer de ervaren oude duiven en de jongen die afgelopen week thuis gebleven zijn, dit na de vorige dagfond vlucht. Zo had Ik een doffer die veel praatjes heeft maar al enkele keren flink heeft moeten afzien om thuis te komen erbij gezet, alleen al omdat hij eens een dagfond moest gaan proberen. Hij moest als laatste over de inkorf antenne had Ik doorgegeven de rest maakt niet uit de eerst 3 stonden vast en waren tot vandaag mijn beste dagfond duiven, de 245 stond zelfs bij de tussenstand NPO duifkampioenen op de 4e plaats, al vind Ik het wel vreemd dat deze stand bijna dagelijks veranderd. Dus hoopte Ik op wederom een mooi resultaat.

Zaterdag om 6:45u was de lossing en hoorde dat de duiven een slecht vertrek hadden, maar als je dan het filmpje ziet van afd 9 valt het wel mee, de duiven zouden onderweg slecht weer tegen komen en een ZO wind bepaalde dat de westkant aan de gunstige kant zat, zeker gezien de windstromen die je op www.Windy.nl goed kunt zien,  de eerste duiven maken een behoorlijke snelheid in onze afdeling en dit zoals verwacht aan het westelijkste puntje van afd 2 en hier was het wachten tot 13:30 toen mijn onderste van de lijst zich melde, gevolgd door mijn 15e get al had de witpen (mijn favoriet) hoger op de lijst moeten staan maar dat bepaald de liefhebber, na deze 2 moest Ik ruim 30 minuten wachten op de volgende weer een doffer iets wat Ik niet gewend ben. met het afslaan van de klok om 16:00u waren er nog 3 duivinnen onderweg, mijn 3 bovenste van de lijst welke prima prestaties hadden behaald op de voorgaande vluchten, maar duivensport blijft onvoorspelbaar, gelukkig viel de 245 om 20:30u en waren alle duiven weer thuis.

De uitslag was als volgt:

OBvP tegen 185 duiven 5-6-27-30-35 5/16

In Rayon 4 tegen 915 duiven 18-21-121-129-143-202-226-227 8/16

In afd 2 tegen 3378 duiven 113-122-628-649-744 5/16

Mijn eerste duif een jaarling doffer komt uit de echte oude janssen lijnen welke de midfond goed aan kunnen maar er op de dagfond meestal niet zijn, de duivin komt van Jan Westen uit ter Apel waar Ik nog een goed contact heb vanuit onze samenwerking in de sectie dagfond.

Mijn 2e de 622 wel en heeft nu 3 prijzen op de dagfond behaald.

 

Komende week voor mij alleen Chateaudun op het programma de laatste midfondvlucht voor oude duiven hopelijk word het eens beter weer voor de duiven maar ook voor ons.

Tot volgende week

Gr Gert van den Bogaard